3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Dodatna oprema i rezervni dijelovi za nape


Filtri za kuhinjske nape - naručite praktične zamjenske filtere za kuhinjske nape na mreži

Filtre je potrebno redovito mijenjati: to je prirodno, jer nakon određenog vremena, osobito kod česte uporabe, korišteni filtar postaje zasićen i prestaje na zadovoljavajući način ispunjavati dodijeljenu zadaću. Najkasnije nakon toga, vrijeme je za kupnju novog filtra nape. Ovdje ćete pronaći mnoge rezervne dijelove i filtre izrađene po narudžbi u drugim popularnim veličinama.

Razmotrite različite vrste filtara za kuhinjske nape

Filtri koji se koriste u napi imaju dvije zadaće: s jedne strane uklanjaju mirise koji nastaju tijekom kuhanja, a s druge strane uklanjaju čestice masnoće koje su se nakupile u zraku kako se ne bi taložile kao masni film na okolnog namještaja i površina. Objema je zajedničko da se moraju redovito čistiti i po potrebi zamijeniti nakon potpunog istrošenja.

Filter s aktivnim ugljenom u napi peći brine se za uklanjanje mirisa. Koriste se prirodna svojstva aktivnog ugljena koji neutralizira neugodne mirise, koji je također prirodna tvar. Filter je lako prepoznati po crnoj površini, što je prirodni rezultat korištenog aktivnog ugljena. Filteri s aktivnim ugljenom obično se mijenjaju najmanje jednom godišnje.

S druge strane, filtar za masnoću nape je dizajniran da neutralizira i veže čestice masnoće u zraku. To im onemogućuje nesmetan pristup površini. Možete birati između različitih materijala filtera za masnoću:

  • Papir
  • runo
  • ili metala

Jednostavni filteri za masnoću napravljeni od potrošnog materijala kao što je papir moraju se redovito mijenjati. Metalni filtar, s druge strane, potrebno je zamijeniti samo ako je prekriven naslagama koje se više ne mogu oprati ili ako je na neki drugi način istrošen. Filtre izrađene od metala idealno bi trebalo temeljito čistiti svaka četiri tjedna, ali najmanje svakih šest tjedana. Kod većine proizvođača može se praktično prati i u perilici posuđa.

Na što se treba usredotočiti pri kupnji filtera nape

Prvo, najvažniji kriterij: filter naravno mora odgovarati uređaju. Ne postoji standard u tom pogledu, tako da ili morate izmjeriti filtar koji ste do sada koristili ili kupiti zamjenski proizvod izravno od proizvođača - na primjer od proizvođača kao što je Klarstein. Naravno, kompatibilne su i s kuhinjskim napama drugih proizvođača, pod uvjetom da su filteri iste veličine. Obično su filteri uvijek pravokutni, ravni proizvodi; ima izuzetaka, ali su rijetki.

Još jedna značajka je boja filtera, ali ona u praksi ne igra bitnu ulogu jer se filter ionako ne vidi. Dostupan u srebrnoj/sivoj, crnoj ili bijeloj boji. Naš asortiman filtara za kuhinjske nape možete pogledati online, odabrati prave proizvode i dobiti ih na prikladnu dostavu u svoj dom!

Pitanja

Kako možete znati je li filter nape istrošen?

Ako se mirisi u kuhinji zadrže dulje vrijeme, čak i kad je napa uključena, ili ako se nakon prženja posvuda stvori masni film, filtar je vjerojatno istrošen - tada ga treba zamijeniti, inače napa više ne može funkcionirati učinkovito.

Zašto je filter s aktivnim ugljenom tako dobar za napu?

Aktivni ugljen može smanjiti protok zraka. Stoga je potrebno manje ekstrahiranog zraka za neutralizaciju iste količine čestica mirisa.

Kako očistiti filtar za masnoću nape?

Upotrebom deterdženta u perilici posuđa ili ručno s dovoljnom količinom učinkovitog deterdženta. Preporuča se prethodno namočiti filtar u vruću vodu.
Vrh stranice